Pročitajte kako je Jadranko Prlić opisivao Tuđmanu da se Fikret Abdić bori protiv muslimanskih fundamentalista u zapadnoj Bosni

Jadranko Prlić, bivši predsjednik Vlade paradržavne tvorevine Herceg Bosne, zločinac koji je prvostepenom presudom osuđen u Hagu za zločine nad Bošnjacima, bio je na sastanku sa Franjom Tuđmanom u Zagrebu 10. novembra 1993.godine.

Prema transkriptima razgovora, Jadranko Prlić je na tom sastanku podnio izvještaj Franji Tuđmanu o putovanju u Banju Luku i Veliku Kladušu. Opisujući stanje u samoproglašenoj „Autonomnoj pokrajini zapadna Bosna“, Jadranko Prlić navodi da uu Cazinskoj krajini žive najprimitvniji muslimani, da su Bošnjaci koji su lojalni Petom korpusu Armije R BiH fundamentalisti i da planiraju u zapadnoj Bosni formirati poligone za “terorizam u čitavoj Evropi”. Ova izjava Jadranka Prlića pokazuje koliko je hrvatska politika dosljedna u širenju laži  i borbi protiv Bošnjaka. Isti priču danas čujemo od hrvatske predsjednice Kolinde, Hrvatske obavještajne službe i njihovih medija.

Prlić je pohvalio Fikreta Abdića i njegovu borbu protiv fundamentalista. “Ako Fikret bude vođa onda će narod biti takav kakav bude Fikret, u suprotnom su moguće razlićite stvari”, istakao je Jadranko Prlić. U nastavku prenosimo dijelove transkripta u kojima Prlić podnosi izvještaj Franji Tuđmanu o Fikretu Abdiću i njegovoj borbi protiv “muslimanskih fundamentalista u zapadnoj Bosni”.

Izvor: saff.ba

Leave a Reply