PRIČITAJTE NOVU PODVALU Miroslava Tuđmana – Alija Izetbegović je tvorac ideje o genocidu u BiH!

BANJA LUKA – “Mudžahedini se uklapaju u politiku Alije Izetbegovića za koju je imao potporu islamskih zemalja, ne samo financijsku da bi financirao Armiju BiH, već i u ljudstvu”, izjavio je Miroslav Tuđman u specijalnom intervjuu za RTRS.

“Mudžahedini su u BiH došli, prema dokumentima, u veljači 1992. godine, nakon čega je više od sto njih već dobilo državljanstvo BiH i ove činjenice će biti teško osporiti” – istaknuo je Miroslav Tuđman.

Govoreći o odnosu žrtva – dželat tijekom rata u BiH, koje često ističe političko Sarajevo, kaže da je to i za mudžahedine bilo opravdanje zbog čega su došli tijekom rata.

“Politika Alije Izetbegovića od samog početka bila je da je nad Bošnjacima izvršen genocid, odnosno, da taj genocid traje od 1878. od kada je Osmansko carstvo bilo prisiljeno onda napusti BiH i ta teza je građena na žrtvi. Riječ genocid se koristi već u izvještaju Sefera Halilovića i Patriotske lige u veljači 1992. i on naznačava kakav će to biti karakter rata. on govori da je genocidan jer je usmjeren protiv muslimana, odnosno muslimanskog naroda, da je cilj zatrti, odnosno uništiti muslimanski narod” – ističe Miroslav Tuđman.

On kaže da je tezu o Bošnjacima kao žrtvama Alija Izetbegović ponovio i u travnju 1993. godine kada je najavio da će se u Srebrenci dogoditi najveći genocid od Drugog svjetskog rata na temelju čega je Vijeće sigurnosti UN ovu zonu stavilo pod zaštitu UN-a.

“Posljedica toga je bila da je Vijeće sigurnosti donijelo odluku o zaštićenim zonama a onda je Izetbegović, smatrajući da će UN štiti Srebrenicu, 7500 prirpadnika Armije BiH prebacio iz Srebrenice u Srednju Bosnu, kako bi je očistio od Hrvata” – kaže Tuđman.

Govoreći o mirovnim planovima za BiH, Tuđman smatra da je Kutiljerov plan, koji je predviđao organizaciju po županijama bio dobro rješenje jer bi drugačije odredio karakter rata u BiH i vjerojatno bi, kako ističe, broj žrtava i razaranja bio mnogo manji. Miroslav Tuđman podsjeća da je ovaj plan podržalo i tadašnje političko vodstva Republike Srpske smatrajući ga dobrom osnovom za razgovore.

Izvor: Dnevno.ba

Leave a Reply