POGLEDAJTE VIDEO / Režimska policija spriječila dostavu vode za borce ispred zgrade Vlade FBiH

Na društvenim mrežama objavljen je video na kojem se vidi kako policija sprječava da se borcima, koji i u vrijeme kada je proglašen crveni meteoalarm protestuju ispred zgrade Vlade Federacije Biosne i Hercegovine, dostavi voda kako bi se osvježili u vrijeme visokih temperatura.

UŽAS, PREDRATNI POTEZ IZ 1992. BARIKADE MUSLIMANIMA..

Podsjećamo, nakon što je ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević kazao kako je Vlada FBiH postigla sporazum sa borcima koji su protestvovali u Sarajevu, ispred sjedišta Vlade FBiH i dalje su borci koji nisu zadovoljni sporazumom.

Međutim, već više od mjesec dana, gotovo niko ne obraća pažnju na borce koji više od mjesec dana ne idu svojim kućama, te protestuju ispred zgrade Vlade FBiH.

Eniz Paščaninović, borac iz Živinica ranije je kazao kako je Vlada ponudila dogovor, ali da oni to neće prihvatiti dok se ne riješe njihova tri glavna zahtjeva.

“Mi to nismo i nećemo prihvatiti. Ostajemo ovdje dok se ne riješe glavna tri zahtjeva: jedinstveni registar boraca da se zna koliko je bilo i ostalo boraca, da se ukine finansiranje svih boračkih udruženja koje se nalaze od 2006. i da se ljudima koji su nezbrinuti da 326 KM za vrijeme nezaposlenosti, plus borački dodatak po mjesecu provedenom u vojsci jer mnogi to suprotno tumače. Neka oni to odrede, najbolje bi bilo prosjek najniže plate u FBiH”, izjavio je Paščaninović ranije za medije.

Ministar policije Federacije BiH je Aljoša Čampara čija policija, već mjesecima, nadgleda izgladnjele borce a danas im je zabranila dostavu vode.

 (BNN)

Komentariši