Dragan Lukač optužuje Govedaricu da je u ratu bio dezerter, a on je odgovoran za klanje bošnjačkog mladića (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Banjaluci da je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica dezerter i pozvao sve časne borce koji su stvarali Republiku Srpsku da traže njegovu ostavku.

Lukač je ocijenio da je žalosno što SDS, koji je na početku posljednjeg rata bio svesrpski pokret, danas vodi dezerter koji takvu funkciju ne zaslužuje i koji partiju vodi u potpunu propast.

“Govedarica je kada je dovoljno odrastao i postao muškarac, ili je barem trebalo da bude takav, te postane pripadnik slavne Vojske Republike Srpske, podvio rep i pobjegao u Srbiju. Kada je bilo bombardovanje Srbije onda je pobjegao u Srpsku”, rekao je Lukač.

Za razliku od Govoderice kojeg optužuje za dezerterstvo, Dragan Lukač je tokom agresije na BiH bio komandant ozloglašene Specijalne brigade policije RS. Saff je prošle godine objavio snimak na kojem se vidi kako Dragan Lukač i njegovi vojnici maltretiraju zarobljenog bošnjačkog mladića Nedžada Dizdarevića. Lukač je, kako se čuje i vidi na snimku naredio da Nedžada odvedu. Nesretni mladić nakon odvođenja je zaklan. Umjesto da bude procesuiran, Lukač je danas ministar MUP-a RS-a. On koristi svoju poziciju za nastavak borbe protiv BiH i Bošnjaka.

POGLEDAJ SNIMAK RATNOG ZLOČINA U KOJEM JE UČESTVOVAO DRAGAN LUKAČ:

Leave a Reply